EKIPE

62160535_2277906895782002_806269939617890304_o

Prve riječke mažoretkinje djeluju kroz četiri dobne i jednu egzibicijsku skupinu:

MINI – MINI (4-7 god)

Predškolska skupina Prvih riječkih mažoretkinja prima djevojčice u dobi od 4 do 7 godina. Upisi mlađih djevojčica ovise o koordinaciji i fizičkoj spretnosti pojedinaca. Treninzi se odvijaju kroz dva sata tjedno, a temelje se na razvoju koordinacije i prostorne orijentacije djevojčica te na osnovama plesa. Što se tiče tehniciranja štapom, mini – mini svladavaju osnovne vrtnje i rolove u kombinaciji s plesnim pokretima.
Pri treningu, naglasak se stavlja na razvoj motoričkih vještina, te socijalnih i emocionalnih vještina unutar tima i osjećaj pripadnosti grupi.
Trenerice mini – mini sastava su Valentina Janjetić i Maja Stanković, dugogodišnje članice Prvih riječkih mažoretkinja i licencirane trenerice.

KADETSKA SKUPINA

Kadeti Prvih riječkih mažoretkinja primaju djevojčice u dobi od 7 ili 8 do 11 ili 12 godina, odnosno djevojčice od 1. do 4. razreda osnove škole. Početnice svladavaju osnove plesnih koraka i tehniciranja štapom pri čemu se naglasak stavlja na figure višeg stupnja i kompleksnije plesne strukture. Kao i kod presškolske skupine, trening stavlja na razvoj motorike, ali i fizičke kondicije, te socijalne i emocionalne vještine koje razvijaju osjećaj pripadnosti grupi i formiranju timskih odnosa.
Trenerice kadetske skupine su Ivana Rakić i Kristina Tolj, dugogodišnje članice Prvih riječkih mažoretkinja.

JUNIORSKA SKUPINA

Juniorski tim Prvih riječkih mažoretkinja sastoji se od djevojčica starosti od 11 ili 12 do 15 ili 16 godina, odnosno djevojčice od 5. razreda osnovne škole do 1. razreda srednje škole. Treninzi juniorki temelje se na svladavanju visokih stupnjeva tehniciranja štapom i kompleksnih plesnih pokreta i formacija, a održavaju se minimalno pet sati tjedno. Juniorke se odnedavna natječu na regionalnim i državnim prvenstvima mažoretkinja Hrvatske gdje ostvaruju izvrsne rezultate.
Trenerica juniorskog sastava je Eda Kurtović, dugogodišnja članica Prvih riječkih mažoretkinja i licencirana trenerica.

SENIORSKA SKUPINA

Seniorski tim Prvih riječkih mažoretkinja čine djevojke u starosti od 16 do 25 godina i jedina je skupina koja ne prima nove članice – početnice zbog visokih zahtjeva tehničke izvedbe figura sa štapom i kompleksnih plesnih pokreta i struktura. Seniorke Prvih riječkih mažoretkinja su aktualne državne prvakinje i s pregršt medalja osvojenih na državnim i europskim natjecanjima tijekom posljednjih 5 godina.
Trenerica seniorki je Eda Kurtović, dugogodišnja članica Prvih riječkih mažoretkinja i licencirana trenerica.