PRVE RIJEČKE MAŽORETKINJE SU DRŽAVNE PRVAKINJE

Prve riječke mažoretkinje postale su državne prvakinje osvojivši zlato na Državnom natjecanju mažoretkinja ovog vikenda u Puntu. Osim apsolutne dominacije Riječanki u svim seniorskim kategorijama, i juniorski tim je osvojio prvo mjesto u kategoriji neformacije – duo.

Državno natjecanje mažoretkinja održano je ovog vikenda u Puntu na otoku Krku, u organizaciji Mažoret saveza Hrvatske. Više od 700 djevojaka i djevojčica iz cijele Hrvatske natjecale su se u tri dobna uzrasta, po tri kategorije – formacije i neformacije – solo i duo. Prve riječke mažoretkinje natjecale su se s juniorskim sastavom u kategoriji formacije, gdje su osvojile 8. mjesto, i u kategoriji neformacije – duo u kojoj su Ana Bačić i Laura Lazarević osvojile suce i publiku, te osigurale prvo riječko zlato u svojoj dobnoj skupini. Seniorke Prvih riječkih mažoretkinja dominirale su u svim kategorijama, osvojivši tri zlata – solo točkom Petre Linić, duo točkom Ivone Vincetić i Tonke Mihelčić, te ekipnim nastupom, postavši državne prvakinje Hrvatske.

Iznimno sam ponosan na naše djevojke. Trud koji su uložile tijekom posljednjih godinu dana u pripreme za natjecanje višestruko se isplatio. Ovo je ne samo potvrda i nagrada njima, već dokaz da je Rijeka jedan od gradova koji se može ponositi najboljim mažoretkinjama.  Nagrada je tim veća što su i naše juniorke pokazale veliki napredak osvojivši prvo zlato za svoju ekipu, kazao je ponosni predsjednik Prvih riječkih mažoretkinja, Mike Raukar, te nadodao kako su za uspjeh ponajviše zaslužne vrijedne trenerice – Eda Kurtović i Sandra Pezer.

No, Riječanke nisu pobijedile samo u tehničkom i umjetničkom aspektu, već su osvojile i simpatije publike i konkurencije. Naime, u sklopu programa održan je i izbor za Miss mažoretkinja, a laskavu titulu je ponijela riječka predvodnica Ivana Rakić. Zadivivši žiri nastupom s vatrenim štapovima u revijalnom dijelu, Ivana ih je osvojila i svojom skromnošću i ljepotom.

Prekrasan vikend u Puntu završio je duženjem mažoret timova iz cijele Hrvatske i naravno, milenijskom fotografijom. Pored Riječanki, Mažoretkinje grada Vukovara su osvojile srebro i titulu viceprvakinja, dok su Samoborske mažoretkinje osvojile broncu.

Prve riječke mažoretkinje proslavit će 21 godinu rada u petak, 10. lipnja tradicionalnom Kapijadom – svečanom zakletvom Prvih riječkih mažoretkinja Gradu Rijeci. Tada će i svi Riječani moći uživati u nagrađenim koreografijama naših Riječkih djevojaka.